Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Nvidia yeni nesil RTX 4090 ve RTX 4080 GPU'ları tanıttı

RTX 4090 RTX 4080 özellikleri

DLSS 3 Nedir?, DLSS 3 Performans etkisi

Author : Oyunfor.com
2022-09-21

Nvidia, iki yıllık RTX 3000 serisinin ardından RTX 4000 serisi grafik kartlarını duyurdu.

 

 

RTX 4080 performance-1

 

 

İlk tanıtılan grafik kartı, Nvidia'nın Ada Lovelace mimarisini kullanan ilk GPU’su; 24 GB G6X bellek içeren ve Nvidia'nın önceki amiral gemisi  RTX 3090 Ti'den iki ila dört kat daha hızlı olduğu iddia edilen GeForce RTX 4090. Tanıtılan diğer GPU RTX 4080 ise iki bellek yapılandırması içeriyor: 12GB ve 16GB. RTX 4080'in RTX 3080 Ti'den ise iki ila dört kat daha hızlı olduğu iddia ediliyor. RTX 4080 serisi GPU’lar için net bir  çıkış tarihi verilmezken, kartların Kasım ayında çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca 12GB G6X belleğe sahip RTX 4080’nin yurtdışı fiyatı“899 dolar” 16GB versiyonu ise “1.199 dolar” olacağı açıklandı. RTX 4090 ise 12 Ekim'de “1.599 dolar” fiyatı ile piyasaya sürülecek.

 

Sunum sırasında Nvidia CEO'su Jensen Huang, RTX 4000 serisinin  yeni grafik mimarisi hakkında bazı ayrıntılara da girdi. Huang, Ada mimarisinin üçüncü nesil DLSS dahil olmak üzere yeni özelliklere sahip olacağını söyledi. DLSS 3'ün ek kareler oluşturma ve oyun performansını iki kata kadar artırma yeteneğine sahip olduğu söyleniyor. 

 

 

Gelelim Bizim Daha Çok Merak Ettiğimiz; Oyun Performansına

 

Yapılan testler, 24 GB G6X bellek içeren RTX 4090’ın, Nvidia'nın önceki amiral gemisi  RTX 3090 Ti'den iki ila dört kat daha performanslı olduğunu gösteriyor. Nvidia'nın RTX 4080 ile yaptığı testler ise, 3080 Ti’den yine iki ila dört kat daha iyi performans sağlayacağını gösteriyor. RTX 4080'in 16 GB versiyonu sadece daha fazla bellek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla CUDA Çekirdekleri, saat hızları sunuyor. Nvidia, 12 GB'nin 700 watt'lık bir PSU gerektirdiğini, 16 GB'lık RTX 4080'in ise 750 watt'lık bir PSU gerektireceğini söylüyor.

 

NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, Ada Lovelace için “RTX ışın izleme tüm hızıyla devam ediyor. Yeni Ada Lovelace mimarimiz bunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Ada, oyuncular için adeta bir kuantum sıçraması sağlıyor ve tamamen simüle edilmiş dünyalar yaratmanın yolunu açıyor. Ada, önceki neslin 4 katına ulaşan performansıyla endüstride yeni bir standart belirliyor.” diye belirtti.

 

Ada Lovelace ayrıca ışın izlemeyi büyük ölçüde iyileştirmek için tasarlanmış üçüncü nesil RT çekirdeklerini de içeriyor. Geliştirmeler, oyun sahnelerinin nasıl değiştiğini anlamak için yeni kareyi ve önceki kareyi işleyen yeni bir DLSS 3 teknolojisini içeriyor. Nvidia, Microsoft Flight Simulator kare hızlarını DLSS 3 kullanarak iki katından fazla artırdığını gösterdi.

 

 

DLSS 3 Daha Hızlı Oyun Deneyimi Sunuyor

 

DLSS, Nvidia ekran kartlarını destekleyen oyunlarda daha fazla performans elde etmek için tasarlanan bir teknoloji. Yapay zeka destekli bu teknoloji, çok sayıda düşük çözünürlüklü görüntüyü örnekleyip doğal kalitede görüntüleri yeniden oluştururken önceki karelerden gelen hareket verilerini ve geri bildirimi kullanır. DLSS çok daha performanslı bir oyun deneyimi sunmak için GPU’nun tüm kareleri bağımsız olarak oluşturmasına izin vererek, oyunlardaki CPU performans sınırlamalarının üstesinden de gelebiliyor. Yani bu yeni nesil DLSS sayesinde, bir oyun  CPU tarafından darboğaz yaptığında bile DLSS 3'ün kare hızlarını artırabileceği anlamına geliyor.

Gelelim kötü habere: DLSS 3 yalnızca RTX 40 serisi ekran kartları tarafından destekleniyor. RTX 30 serisi DLSS 2 ile yoluna devam edecek.

Yeni RTX 40 serisi kartların üçü de HDR'de 60 fps'de 8K çözünürlüğe kadar oyun deneyemi sunmak için Nvidia ShadowPlay desteği de içerecek.

 

Nvidia bize Microsoft Flight Simulator, Warhammer 40,000: Darktide ve Cyberpunk 2077'de her iki kartın testlerini sağladı ve 4K çözünürlüklerdeki kare hızı değerleri önceki nesle göre 2-4 kat daha fazlaydı.

Nvidia, DLSS 3'ün Ekim ayından itibaren 35'ten fazla oyun ve geleceğini belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda RTX 4090 ve iki RTX 4080 modelleri piyasaya sürüldüğünde ayrıntılı testlerle performans incelemelerini daha yakından görebileceğiz.

 

 

 

 

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  League of Legends Yeni Şampiyonu Aurora ve Yetenekleri Riot Games Gelişrici Ekibi tarafından duyurulan bilgiye göre, 6 yıl önce bir fikir olarak başlayan Aurora, artık bir LoL şampiyonu.    Aurora'nın bir şampiyon olarak League of Legends'e dahil olmasını ve bu süreçte diğer şampiy.. Devamını Oku