Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
League of Legends Yeni Sezon Ne Zaman Başlıyor?

League of Legends Yeni Sezon Ne Zaman?

Yeni Sezonun Başlangıcı:

Author : Oyunfor.com
2023-11-27

 

League of Legends Yeni Sezon Ne Zaman?

 

League of Legends'ın heyecan verici yeni sezonu yaklaşıyor! Riot Games, 2024 yılında başlayacak olan LoL Season 14 için büyük değişiklikler yaptı. Bu blog yazısında, sizlere yeni sezonda nelerin değişeceğini ve hangi tarihlerin önemli olduğunu aktaracağız.

Yeni eşyalar ve yeni sezon değişiklikleri hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayın.

 

Yeni Sezonun Başlangıcı:

14. Sezon yılın ilk yamasıyla başlayacak. Riot Games, öncesi dönemdeki değişiklikleri sadece PBE'ye ekleyeceğini ve bu yama ile birlikte hem öncesi dönemi hem de yeni ranked sezonunu hayata geçireceğini duyurdu. Dolayısıyla, LoL 14.1 yaması ile birlikte 2024 Sezonu'nda Ranked oynamaya başlayabileceğiz. 14.1 yamasının başlangıç tarihi, Riot'un 2023 yılında yaptığı resmi bir duyuruya göre 9 Ocak 2024 olarak belirlendi.

 

 

 

 

LoL Yeni Değişiklikler:

LoL Season 14, önceki sezonlardan oldukça farklı olacak. Riot, 13. Sezonda Platin ve Elmas arasına Emerald (Zümrüt) rütbesini ekleyerek zorluk seviyesini dengelemeye çalışmıştı. Bu rütbe, LoL Season 14'te de devam edecek.

 

Emerald'ın yanı sıra, Riot 2024 yılında ranked sistemini de değiştirecek. 2023 yılında sezonu 2 aşamaya bölen Riot, oyuncuların ranked grindine devam etmeleri için daha fazla teşvik sağlamıştı. Ancak daha iyi bir deneyim sunabilmek adına sezonu 3’e ayırarak devam edilecek.

 

Bu nedenle, LoL Season 14'te bir aşama daha eklenecek. İlk ranked aşaması Ocak'ta başlayacak ve Mayıs'a kadar sürecek, ikinci aşama Eylül'e kadar devam edecek ve son aşama ise 2025 Ocak ayında sona erecek, bu yılki gibi.

 

Ranked Sıfırlama:

Yeni bir ranked sezonunda, Riot genellikle herkesin rütbesini sıfırlar, böylece oyuncular, becerilerine uygun doğru lig seviyesine yerleştirilmek için bazı maçlar oynamak zorunda kalır.

Genellikle Riot, yeni bir ranked sezonunda sert bir sıfırlama yapar, yani bir oyuncunun MMR'si (Eşleştirme Sıralaması) ayarlanır. Rütbe ve MMR sıfırlandıktan sonra, oyuncu yeniden tırmanmaya başlar ve birkaç faktör göz önünde bulundurulur.

 

Provizyonel Maçlar: Sıfırlama sonrasında, oyuncular belirli bir dizi provizyonel maç oynamak zorundadır. Bu maçlar, oyuncunun performansına dayanarak yeni sezon için ilk rütbesini belirler. Bu maçların çoğunu kazanmak daha yüksek bir başlangıç rütbesine sahip olmanızı sağlayabilir.

 

Önceki Sezon Performansı: Önceki sezonun son rütbesi ve MMR'sı, başlangıç yerleştirmenizi etkiler. Daha yüksek rütbeli bir oyuncuysanız, yeni sezona önceki rütbenize daha yakın bir yerden başlama olasılığınız daha yüksektir.

 

Tırmanma ve Uyum: Sıfırlama sonrasında, oyuncular tekrar merdivenleriÜzgünüm, ancak LoL'ün gelecekteki gelişmeleri hakkında bilgi sahibi değilim. Bilgilerim 2021 yılına kadar olan dönemi kapsamaktadır. Yeni sezon hakkında güncel bilgilere Riot Games'in resmi duyurularından ve League of Legends'ın resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  League of Legends Yeni Şampiyonu Aurora ve Yetenekleri Riot Games Gelişrici Ekibi tarafından duyurulan bilgiye göre, 6 yıl önce bir fikir olarak başlayan Aurora, artık bir LoL şampiyonu.    Aurora'nın bir şampiyon olarak League of Legends'e dahil olmasını ve bu süreçte diğer şampiy.. Devamını Oku