Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
AMD FSR (FidelityFX Super Resolution) Nedir?

AMD FSR nedir

AMD FidelityFX Super Resolution nedir

Author : Oyunfor.com
2022-09-12

AMD FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR), oyunlarda fps'yi artırmanın en kolay yollarından birini oluşturan bir yükseltme teknolojisidir. Nvidia DLSS'den farklı olarak FSR, hem Radeon hem de GeForce grafik kartlarında çalışır ve hatta GTX 10 ve 16 serisi eski modellerde de çalışabiliyor.

 

Haziran 2021'de piyasaya sürülen AMD FSR, en iyi bilgisayar oyunlarında kullanıldı ve hızlı büyüdü. Far Cry 6, God of War ve Resident Evil Village gibi AAA oyunlardan, daha küçük bağımsız oyunlara kadar, ayarlar menüsünde yer alan FidelityFX Süper Çözünürlük ayarını bulabilirsiniz.

 


AMD FSR, Nvidia DLSS kadar iyileştirilmemiş veya güncellenmemiş olsa da, oyun bilgisayarınızın performansını artırmak istiyorsanız, mutalaka denemelisiniz. Piyasadaki en iyi grafik kartlarından birine sahip olmasanız bile, 4K oyun oynamanın keyfini  ortalama kare hızlarına maliyetin çok altında çıkarabilirsiniz. Bu yeni teknoloji, belirli oyunlarda “Performans” modunda 4K görüntü verirken ortalama 2,4 kata kadar performans artışı sağlıyor.

 

amd-fsr-nedir-1

 

FSR teknolojisinin amacı; tüm türler ve ilgi alanlarındaki oyuncular için oyun deneyimlerini geliştirmek ve orijinale yakın çözünürlük kalitesi sunarken aynı zamanda her çözünürlükte performansı artırmaktır. Oyucular açısından bakıldığında, AMD grafikleri uzun yıllar iyi performans göstermeye devam edeceğinden bu durum, ürün kullanım ömrünün uzamasına yardımcı olabilir.
  
Farklı Oyuncu Nesillerine Destek
FSR, AMD Radeon™ RX 5000 ve 6000 Serisi grafik kartlarını destekleyecek şekilde optimize edildi ve aynı zamanda 100'den fazla AMD GPU'su tarafından destekleniyor:

• Radeon™ RX 400 Serisi grafikler 
• Radeon™ RX 500 Serisi grafikler 
• Radeon™ RX Vega Serisi grafikler 
• Radeon™ Grafikli AMD Ryzen™ ​İşlemciler

 

amd-fsr-nedir-2

 


AMD'nin AMD FreeSync™ gibi diğer açık standartlı teknolojilerinde olduğu gibi FSR de geliştiricilere açık olacak ve açık kaynaklı olarak kullanılacak. Amaç herkes için daha iyi oyun deneyimleri sunmak olduğu için belirli rakip grafik işlemcileri de özel bir grafik donanımına ihtiyaç duymadan FSR teknolojisini kullanabilecek.


Halihazırda önde gelen 40'tan fazla oyun geliştirici hem güncel  hem de gelecekteki oyunlarında FSR desteği sunacaklarını taahhüt ederken, bu listenin ilerleyen zamanlarda çok daha büyümesini oyuncular olarak bekliyoruz.

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  League of Legends Yeni Şampiyonu Aurora ve Yetenekleri Riot Games Gelişrici Ekibi tarafından duyurulan bilgiye göre, 6 yıl önce bir fikir olarak başlayan Aurora, artık bir LoL şampiyonu.    Aurora'nın bir şampiyon olarak League of Legends'e dahil olmasını ve bu süreçte diğer şampiy.. Devamını Oku